Ahogy telik az idő, az ember nem hagy fel a kutatással és egyre jobban beleássa magát a programrengetegbe, míg újabb, szebb, használhatóbb, gyorsabb alkalmazásra nem bukkan. Itt olvashatjátok keresésem gyümölcsét:


Ashampoo Bruning Studio 2010 Advanced (CD/DVD/BD író) 

DVD-pörkölés, nanáhogy Nero! Vagy mégsem?
Az Ahead cégnek kicsit nagyra törő tervei voltak, így mindent, amit találtak belepakolták a Nero-ba, pedig pont azt szerettük meg benne, hogy egyszerűen használható és arra, amire hivatott. Egy író írjon lemezeket, nem pedig teljes multimédiás felszerelésre vágyunk. Arra megvannak a saját bejáratott kis eszközeink.
Egy magazinban találtam rá az Ashampoo Burning Studio egy „lebutított” változatára. Bár fogalmam sincs, mi az, amitől okosabb a fizetős verzió, de ez teljesen megállja a helyét a piacon! Elsődleges célja, hogy lemezt írjon(!), legyen az fájlokból vagy ISO képfájlból készítendő. Zenei lemez mp3-ból vagy mp3 készítés zenei lemezről.  Használata nagyon egyszerű és eddig egyetlen egy lemezemet sem rontotta el!

Ashampoo Bruning Studio 2010 Advanced letöltése (minimális regisztráció kell az ingyenes aktiváláshoz): http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Data-CD-DVD-Burning/Ashampoo-Burning-Studio-Free.shtml


Magix Video Silver (videóvágó) 

Előző alternatív programokat bemutató cikkemben írtam, hogy keresem még a megfelelő ingyenes videóvágót. És most végre sikerült!
Mindent tud, ami kell: effektezés, átmenetek, feliratok kezelése. Ha kész vagyunk, egyből lemezre is írhatjuk a végterméket. Összesen négy sávot kezel, ami lehet audió vagy videó. Amatőr vágáshoz teljesen megfelelő.
Ha több effektre vágyunk, akkor ajánlom a Debugmode Wax nevű programot, ami egyszerű (értsd: fapados), mégis képes együttműködni a Sony Vegas-szal, Adobe Premiere-rel.  Virtualdub, DirectX, Freeframe, Windows Movie Maker effekteket használhatunk benne, ezáltal ezek az effektek a nagy cégek videó vágóiban is életre kelthetők.

Magix Video Silver letöltése: http://dl03.magix.net/vdlx08nl_filmpjes_silver.exe?cookietest=1
Debugmode Wax letöltése: http://www.debugmode.com/wax/


Trillian (Chat-kliens)  

Mi van akkor, ha ismerőseink túl sokféle chat klienst használnak? Ahelyett, hogy felpakolnánk mindegyiket egyenként, használjunk Trillian-t. Mivel most már képes Skype-ot is kezelni a többi mellett (MSN, Google+, Facebook, Yahoo, stb.), érdemes egy próbát tenni. Annyi hátránya van, hogy a Skype videó konferenciát nem kezeli.

Trillian letöltése: http://www.trillian.im/


jDownloader (Letöltéskezelő)   

Ez az egyszerű letöltéskezelő azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a hírhedt fájlmegosztókon szereplő fájlokat is le tudta kezelni (pl. Rapidshare, Fileserve, Filesonic... stb.). De ezen még tovább is ment, ugyanis a néha olvashatatlan ún. Captcha-kódokból az egyszerűbbeket fel is tudta ismerni. Így nem kellett többet foglalkozni azzal, hogy a számlálót figyeljük, mikor jön a kis képecske. Használatához elegendő, ha a vágólapra másoljuk az elérési útját a fájlnak, kiszedi pl. a filmet és már tölthető is. Szintén ilyen egyszerű megszereznünk egy Youtube videót!

jDownloader letöltése: http://jdownloader.org/download/index


ISO Toolkit (Virtuális lemezkezelő) 

Ha virtuális meghajtóról van szó, még mindig mindenki elsőre a Daemon Tools-ra gondol. De itt van egy kicsi és gyors program, amivel a virtualizáción (2db hely) kívül több mindent használhatunk. ISO, NRG, BIN kiterjesztésű fájlokat képes lekezelni. Turkálhatunk a lemezképekben, újakat készíthetünk és akár azonnal ki is írhatjuk lemezre azt.

ISO Toolkit letöltése:  http://www.deviantart.com/download/263923693/iso_toolkit_for_windows_by_vishal_gupta-d4d4stp.zip


 MAX Trayplayer (Zenelejátszó) 

Ha idegesítő, hogy mindig valahol megbújik zenelejátszód, válaszd a Trayplayer-t. Ez a kis program megül a tálcán és onnan tudod irányítani a zenehallgatást. Kezeli a zenelistákat, a Winamp plugineket, és ha akarjuk, felugrik egy Winamp-ra hajazó lejátszó is a lejátszási listával egyetemben, itt több minden beállítható. A tálcán megadhatjuk, hova szeretnénk rakni a kezelőszervet. Lehet a Start menü mellé közvetlenül, vagy az óra után, stb. Kinek hol esik jobban kézre.

@MAX Trayplayer letöltése: http://www.atmaxsoft.com/trayplayer.html


Sweet Home 3D (Lakástervező)   

Ez a program építkezéskor vagy költözéskor nagyon jól jöhet! Milliméterre pontosan megtervezhetjük az egész épület 3D-s felépítését, berendezéseit, megadhatjuk a falak, bútorok színét, és körbejárhatjuk a szobákat, mintha a helyszínen járnánk.
Ha nem elég az alap berendezés, tölthetünk le hozzá plusz eszközöket. Végül árnyékolással együtt legenerálhatunk egy nagyon szép render-elt képet a mesterműről.

Sweet Home 3D letöltése: http://www.sweethome3d.com/hu/index.jsp


Reaper (Zeneszerkesztő)  

Az egyik legjobb ingyenes zeneszerkesztő. A letöltött telepítő mindössze 3,5Mb, de ez ne ijesszen el minket, mert mindent tartalmaz, amit egy ilyen programnak tudnia kell!
30 napos próbaverzió után egy 7 másodperces kezdőképernyő vár minket, de továbbra is teljes értékű marad a program.  Azt a pár másodpercet talán még ki lehet bírni.

Reaper letöltése: http://www.reaper.fm/ OSX is


Photofiltre 7 (Rajzprogram) 

Olyan rajzprogramra van szükséged, ami kevés helyet foglal, tud rétegeket kezelni, teljesen jól kezelhető és tud magyarul? Töltsd le a Photofiltre FREE új verzióját, nem fogod megbánni! Régebbi gépeken is nagyon szépen elfut.

Photofiltre letöltése: http://www.photofiltre-studio.com/pf7-en.htm

 

+ 1

PotPlayer (Videólejátszó) 

A The KMPlayer alapjaira épülő lejátszó igazán gyors és kevésbé zabálja a memóriát. Az indulási időt is drasztikusan lecsökkentették. Akinek nem elég az SMPlayer, mert több funkcióra lenne szüksége, annak tökéletes lesz a Daum PotPlayer. Bár fejlesztője koreai, azonban sokan potenciált láttak benne és folyamatosan fordítják angolra a programot, így sajnos még nem tudjuk magyarul élvezni.  Ha lassabb géped van, akkor még mindig az SMPlayer-t tudom ajánlani, ami végre nemrég frissült.

Daum PotPlayer letöltés (angol változat): http://www.dvbsupport.net/download/index.php?act=view&id=230
SMPlayer letöltése: http://smplayer.sourceforge.net/ (linux is!)