Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olvassunk mobilon (JAVA)

Tudom, nem a legszerencsésebb TFT kijelzőn olvasni, de szegény ember vízzel főz. A régi mobilok kijelzői hosszú távon bántják a szemet, de metrón vagy villamoson utazgatva pár megálló erejéig biztosan nem fogunk agykárosodást szenvedni. Android alapú vagy Apple mobileszközökön már van egy rakat könyvolvasó alkalmazás. Könnyű is kezelni őket, mindent tudnak, amire a felhasználónak szüksége van.

0 Tovább

Scribd.com - egy jófajta E-könyvtár

Már év elején írtam az e-book forradalmáról, de egy év alatt annyira elterjedté váltak az e-könyv olvasók, hogy rohamosan bővülni kezdtek az e-könyvtárak is.
Véletlenül akadtam rá a www.scribd.com oldalra, ahol ahhoz, hogy letölthess, vagy fizetsz, vagy feltöltesz egy regényt. Így egyre nagyobb és nagyobb lesz az adatbázis, ráadásul nem magyar oldal, vagyis halvány lila gőzük sincs, hogy mi van felrakva. Viszont magyar könyvekből akad itt bőven.

0 Tovább

Mobiltechnológia - jelen és jövő

A technológia egyre nagyobb ütemben fejlődik. Napról-napra kapunk friss híreket az egyre színesebb kijelzőjű, erősebb processzorú, stb. mobil eszközökről. Pár hónappal ezelőtt még el sem tudtam volna képzelni, hogy érintőképernyős telefont fog használni az egész család. Ami tegnap még csúcstechnikának számított, az mára már elérhető bárki számára.
De milyen az ember? Ha már valamit megkapott, máris többre vágyik. A PDA-k, fotógépek, GPS-ek funkcióit lassacskán minden gép tudni fogja és elég hamar elfelejtjük, hogy ezt az eszközt eredetileg csak telefonálásra használtuk. A mobiltelefon helyét lassacskán átveszi egy mini személyi számítógép.

0 Tovább

Az e-book forradalma

Hatalmas dömping indult el az elektronikus könyvek terén. Állítólag az Amazon már több e-book-ot ad el, mint papírkönyvet. Vannak, akik kézzel-lábbal hadakoznak ellene, de lassan ők is belátják, hogy a két tábor mindig is megmarad. Kinek a papír, kinek az e-papír. Vegyük górcső alá, miért is alakult ki ez a mánia és miért jó az elektronikus irodalom, illetve mik a hátrányai.

0 Tovább

Hordozható (portable) programok

Akkor van szükségünk pendrive-on is hordozható programokra, ha azt szeretnénk, hogy alkalmazásaink mindig kéznél legyenek. Ha átmegyünk a haverhoz, aki teljesen mást használ és nem szeretnénk tökölni a gyors tanulással, akkor bedugva a pendrive-ot, indíthatjuk is a jól bevállt alkalmazásainkat. Egy másik felhasználási helyzet, amikor a munkahelyen letiltanak mindenféle telepítést, ekkor elég bemásolnunk egy mappába és úgy használni.

0 Tovább

TouchIT! - Az ikonkészlet halála

Pár hónapja kezdtem el készíteni egy ikonkészletet Linux alá, azonban nagyon lassan ment a munka, mert a háromnegyede elveszett egy meghibásodott pendrive miatt. Amolyan "rágódrazséra rámásolt legszebb ikonok" gyűjteménye lett volna. Azonban a legújabb Ubuntu Linux megjelenésével megláttam a Faenza nevezetű ikoncsomagot, amitől leesett az állam. Én is hasonló szellemben rajzolgattam ikonjaimat, de amit tiheum művelt, az nem semmi. Persze, hogy hasonlít az iPhone ikonjaihoz és mindenki azt majmolja, de ki nem sz*rja le! :-)

0 Tovább

Allen Carr: Végre nem dohányzom!

Két hónapja tettem le a dohányzásról és azóta sikeresen "túléltem" a legrosszabb időszakot. Ugyebár én 13 éve szívtam a cigarettákat, hol többet (2-3 doboz/nap), hol kevesebbet (4-5szál/nap). Az utóbbi időben rosszullétek jelentkeztek: nem kaptam levegőt, szédültem, fájt minden tagom és tüsszögtem folyamatosan.

Internetezés közben akadtam véletlenül egy könyvre, amelyet Allen Carr írt és a Végre nem dohányzom! címet viseli. (köszönet Kövesdi árpádnak, hogy lefordította és közkinccsé tette).

0 Tovább

Rendszerkarbantartás - Biztonságosan és gyorsan

Szánjunk rá minden második hónapban egy kis időt, hogy rendberakjuk rendszerünket. Ezáltal a Windows mindig gyors maradhat, megbízható és átlátható. Megelőzzük a felesleges fájlok felhalmozódását, az összeakadásokat és a lefagyásokat. Ebben a cikkben sorrendbe állítottam, hogyan érdemes egy "nagytakarítást" elvégezni.

0 Tovább

A netbook jó! (J&W Minix M1100)

Nemrég egy ismerősöm megkért, hogy szerezzek neki egy netbook-ot.

Másfél évvel ezelőtt kaptam telepítésre (Ubuntu Linux) egy egyszerű Asus gépet, de a kis méretű kijelző (8,9") és a lassúság még attól is eltántorított, hogy akár 30 ropiért beszerezzek egyet.

1 Tovább

Tökéletes program alternatívák ingyen

Az ember egy idő után elkezd kutatni olyan programok után, amelyek gyorsan, egyszerűen használhatók és nem feltétlenül kell pénzt kiadni értük. Manapság a legtöbb vállakozás is ezzel csökkenti kiadásait. Szerencsére a fejlesztők nem tétlenkednek és jobbnál jobb eszközökkel lepik meg a felhasználókat. Álljon itt néhány program, amit mindenkinek ajánlok, aki egy kicsit is törődik azzal, hogy jogtiszta szoftvereket (és ingyeneseket) használjon, de mégsem adna alább a minőségből. Ezen alkalmazások telepítésével teljeskörű alternatívákat kínálok.

0 Tovább

diaspar blog

blogavatar

A jövő és a technológia

Utolsó kommentek